Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Avanturistička putovanja
Doživite kulturu i lepotu netaknutog Arktika putem tradicionalne vožnje saonica sa psećom zapregom. Opustite se, zaboravite svoj sat i uživajte u ležernom stilu daleko na severu. Spavajte u iglou, saživite se sa svojim energičnim arktičkim psima i nađite se ispod sjaja aurore borealis za iskustvo koje samo jedinstveni Arktik može da ponudi.
Detaljnije
Gde ćete naći veću avanturu od vožnje saonicama sa irvasima kroz srce Sibira? Obučeni u najtopliju prirodnu odeću, možete putovati kroz zamrznute tajge i saznati od naroda Jakutije i Evenkije kako su oni vekovima koristili ovaj metod zimskog putovanja. Noći možete provesti u kućama lokalnih porodica, gde ćete saznati sve o njihovoj kulturi i uživati u tradicionalnoj kuhinji.
Detaljnije
Duž netaknutih i zaleđenih obala zaliva Hadson u Kanadi, doživite neverovatan prizor prirodnih lepota i raznovrsni svet divljih životinja, kao što su npr. snežne sove, severni sokoli, severne snežnice, foke, lisice, polarni medvedi, a možda čak žderavci i vukovi. Noću, uživajte u kosmičkom tušu polarne svetlosti.
Detaljnije
 
Vekovima je Severni pol ostao nedostižna fascinacija za istraživače - destinacija mitova i snova koja nije dostignuta do početka XX veka. Doživite misteriju, mir i lepotu Severnog pola. Uživajte u netaknutom snegu i ledu, veličanstvenim glečerima i ledenim bregovima u zamrznutim vodama Arktičkog okeana. Možete čak da vidite i belog medveda u potrazi za fokama.
Detaljnije
Za većinu putnika, poseta “Belom kontinentu” je iskustvo jednom u životu. Ukoliko imate vremena, spojite obilazak Južne Džordžije i Foklandskih ostrva sa obilaskom Antarktika i nećete zažaliti. Uživajte u lepoti antarktičkog leda, pingvinima i neverovatnim albatros kolonijama.
Detaljnije
Posetite ostrva koje je Čarls Darvin učinio poznatim. Galapagos ostrva privlače sve radoznale putnike, ljubitelje prirode i ptica. Istražite prirodnu raznolikost Galapagosa, ronite sa razigranim morskim lavovima, divite se modronogim sulama, gledajte kitove ili prošetajte do lava tunela na ostrvu Santa Kruz.
Detaljnije
 
Otkrijte udaljene i zaštićene oblasti Amazona. Ekosistem amazonske prašume nudi širok spektar flore (više od 25.000 različitih vrsta biljaka) i faune. Možete naći mnogo različitih vrsta palmi, orhideja, drveća, kao i egzotične životinje poput krokodila, rečnih kornjača, roze delfina, majmuna i ptica. Uz malo sreće možete čak videti i retke životinjske vrste poput ocelota, lenjivaca, tapira, anakondi, amazonskih delfina, jaguara ili čak orlove harpija. Ovo će nesumnjivo biti nezaboravna avantura vašeg života.
Detaljnije
Za one koji ne vole avanture, ovo mesto je jedan mrtav, inertan prostor. Međutim, ukoliko ste ljubitelj avantura, onda će vam ova pustinja stara 40.000 godina ponuditi brojne avanture. Ne zaboravite da ovo mesto zahteva iskustvo, stručne vodiče, znanje i hrabrost.
Detaljnije
Za avanturu upakovanu lepim prizorima, uđite u svet fascinantne istorije; od elegancije velikih gradova Rusije, lepote mongolske ravnice i bogatstva Kine. I sve to vozom. Transmongolski ekspres nudi putovanje u jednom pravcu u trajanju od 21 dan, pa se tako možete ukrcati ili u Rusiji i ići na jugoistok ili u Kini i putovati na severozapad. Bez obzira odakle pođete, doživećete uzbudljivo iskustvo obilaskom dela sveta koji je malo ko video. Posetite Kineski zid i prošetajte trgom Tjenanmen. Obiđite Lenjinov mauzolej, hram Vasilija Blaženog i njegove karakteristične šarene kupole i prošetajte Crvenim trgom u Moskvi. Uživajte u ravnicama mongolske pustinje Gobi, senovitim šumama Terelj nacionalnog parka i travnatim stepama mongolske prirode. Promenićete pet vremenskih zona, a voz će se sve vreme zaustavljati u malim gradovima i malim ribarskim selima prepunim tradicionalne arhitekture i kulture.
Detaljnije
 
Najbolje zemlje za posmatranje života u divljini, nude udoban smeštaj, a imaju blagu klimu sa toplim sunčanim danima i hladnim noćima. Ogromni nacionalni parkovi, netaknuti napretkom čovečanstva, osnovani su u celom regionu, u kojima divlje životinje mogu slobodno da lutaju. U Keniji ćete videti afričke bivole, zebre, antilope, šakale i babune. U Tanzaniji, vaš pogled na živi svet biće uramljen sa impozantnim Kilimandžarom u pozdini.
Detaljnije
Budizam prožima svaki aspekt života na misterioznom, visokom tibetanskom platou. Smešten između raja i zemlje u visokim Himalajima, Tibet je oštar i pust. Doživite pejzaž i tradiciju koja je oblikovala živote i verovanja Tibetanaca. Istražite drevne manastire i budite svedoci budističkih monaha u njihovoj, vekovima staroj ceremoniji. Upoznajte meštane i njihovu kulturu, opustite se i uživajte.
Detaljnije
Mongolija mami drevnom kulturom i poslednjom netaknutom divljinom u Aziji. Otkrivanje ove zemlje nomadskih konjanika i tradicije koja datira od vremena Džingis Kana je avantura u prošlost i istraživačka ekspedicija. Relativno nepromenjena vekovima, Mongolija ima jednu od poslednjih preostalih nomadskih kultura u svetu, neraskidivo povezanu sa konjima. Pratite korake Džingis Kana od pustinje Gobi do kristalno čistog jezera Hovsgol. Dugo nakon što se vratite kući, sigurno ćete se sećati srdačne dobrodošlice, toplih osmeha i velikodušnosti naroda Mongolije.
Detaljnije
 
Najpopularnija destinacija za pešačenje. Ukoliko divni predeli planine Anda nisu dovoljni, putevi Inka vode vas sve do veličanstvenih asteskih ruševina Maču Pikču. Prvi pogled na Maču Pikču kroz čuvenu kapiju Sunca, slika je koja će vam dugo ostati u sećanju.
Detaljnije
Kili, kako ga još popularno zovu, je najviši vrh Afrike i predstavlja ozbiljan sedmodnevni poduhvat. Na 5.895m predstavlja prilično dostupan vrh. Staza do vrha vodi vas kroz pet klimatskih zona, od kultivisanih poljoprivrednih površina, preko šuma, alpskih livada, pustinja i na kraju snežnih polja. U zoni kišnih šuma možete videti divlje životinje poput majmuna, bivola i leoparda.
Detaljnije
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja