Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Top 10 atrakcija u Evropi gde možete povesti vašeg ljubimca
Park je dizajnirao 1664. Le Notre, baštovan Versajskog parka. Tiljeri parkom prostiru se lepe fontane i statue. Park povezuje Luvr i Trijumfalnu kapiju u dužini od 5 kilometara prave linije, koja prolazi kroz Trg Konkord i Šanz Elize. Kraljevi Francuske uložili su pet vekova dug napor, da ulepšaju Luvr i Pariz. Ovaj lepi park ima tipične aleje u francuskom stilu i travnjake duž desne obale reke Sene, između Luvra i Orsej muzeja.
Detaljnije
Park površine 22.5ha, prvobitno je bio vlasništvo vojvode od Luksemburga, odakle i potiče njegov naziv. Godine 1612. kupila ga je Marija Mediči, majka Luja XIII. Bašte su bili postavljene u italijanskom stilu, na zahtev Marije Mediči. Bila je italijanskog porekla i svoju mladost je provela u Firenci i Pitti palati. Boboli bašte u ovoj palati, bile su inspiracija za Jardin du Luksembourg. U XIX veku, kada je privatni park otvoren za javnost, redizajniran je više u francuskom stilu, ali je sačuvan originalni izgled. U centru parka je osmougaono jezerce, poznato kao Grand Bassin.
Detaljnije
Oblast Aja Napa je otvorila prvu oficijalnu plažu za pse na Mediteranu. Plaža se zove “Louma”, a stotinama godina koristili su je pastiri za kupanje svojih stada.
Detaljnije
 
Prvobitno je bio deo lovišta za vreme Henrija VIII. Obuhvata površinu od 166 hektara i uključuje divne ružičnjake sa više od 30.000 ruža i 400 vrsta. Danas je omiljeno mesto žitelja Londona, a i njegovih posetilaca.
Detaljnije
Jedan od najlepših parkova u Amsterdamu, park Beatriks nastao je između 1936-1938. Dizajn je uradio Jakoba Mulder, vodeći holandski pejzažni arhitekta. Prvobitno romantičan park, posle Drugog svetskog rata Beatriks je redizajniran u više moderan stil. Danas je Beatriks zelena površina iza RAI kongresnog centra, koji je uzeo veliki deo zemljišta od parka za izgradnju jedne od najvećih sajamskih hala, nazvanu Parkhal. Godine 1993. parku je dodat jedan deo zemljišta, kako bi nadoknadili gubitak. Beatriks park je lokalni park - lep, čist i miran. Mali paviljoni koji se nalze u parku, ostaci su Floriade izložbe iz 1972. Najstariji deo parka je i najlepši, jer je zadržao svoj originalni romantični karakter po ugledu na engleske parkove - sa malim jezerom i otvorenim pejzažem. Samo je ovaj deo parka, dobio status gradsog spomenika 2005. godine.
Detaljnije
Park je deo kraljevske palate, formalno postavljen oko centralne fontane. Ovo je mirno utočište u srcu grada. Park je nešto manji nego što je prvobitno bio dizajniran 1630. za kardinala Rišelja. U zgradama oko parka možete naći restorane i galerije.
Detaljnije
 
Sa površinom od skoro 1000 hektara, najveći je park u Londonu i predstavlja dom za oko 650 slobodnih jelena. Pastirski pejzaž brda, šuma, jezera, vrtova i pašnjaka postavljenih među starim drvećem nudi miran predah za posetioce. Park je određen kao nacionalni prirodni rezervat i mesto od posebnog naučnog interesa. Imajte na umu da psi nisu dozvoljeni u Pembruk kući i bašti i da moraju biti na povodcu u plantažama Izabela, u neposrednoj blizini jelena i na ivici jezera tokom sezone gnežđenja ptica (znaci će biti postavljeni).
Detaljnije
Sa svojim kraljevskim, političkim i književnim udruženjima, Sent Džejms park nalazi se u samom srcu Londona i obuhvata 23 hektara. U paku se nalazi jezero koje je dom za mnogobrojne patke, guske i pelikane. Ovde se takođe nalazi ulica “The Mall”, mesto mnogih svečanih parada i nacionalnih proslava. Imajte na umu da psi nisu dozvoljeni ispred Bakingemske palate ili u ograđenom prostoru van trave po obodu jezera. Psi moraju biti na povodcu na pešačkoj stazi oko jezera i na platou konjičke garde.
Detaljnije
Sarphatipark ima travnate površine zabranjene za pse, ali ne dozvolite da vas to zaustavi u poseti. Sa druge strane vode, tu je virtualno igralište za pse (i košarkaški tereni, stolovi za stoni tenis, kao i igralište za ljude). Jedna od najlepših stvari Sarphatiparka je njegova blizina tržnici Albert Cuyp, gde možete kupiti neke korisne stvari za piknik sa vašim ljubimcem.
Detaljnije
 
Zauzima površinu od 111 hektara, sa formalnim veličanstvenim avenijama sa drvećem i ukrasnim cvećem. Savršen ambijent za Kensington palatu, mirne italijanske vrtove, spomenik princu Albertu i statuu Petru Panu. Imajte na umu da psi ne mogu da plivaju u “Long Water” i u Okruglom jezeru i da moraju biti na povodcu.
Detaljnije
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja